SRĐAN ristić una-653264ebcefdd.webp

Srđan Ristić

Zašto pada kiša, zašto se formiraju oblaci, zašto je nebo plavo - od toga je sve počelo. A onda sticajem životnih okolnosti ulazi ozbiljno i profesionalno u sport. Najpre plivanje, a onda i stoni tenis i sve to praćeno i uspešno zaokruženo završenom Sportskom gimnazijom.

Srđan Ristić nije postao naš najuspešniji stonoteniser. Povreda ga je vratila i oblacima i kiši i suncu i snegu. I muški i sportski izabrao je jedan od najtežih fakulteta i diplomirao meteorologiju 2022. godine. Mnogo matematike, fizike i programiranja, kada bi morao da prizna rekao bi da nije moglo gore, ali ljubav prema ovoj nauci bila je toliko jaka da ga danas i od zvanja diplomiranog mastera meteorologije dele samo tri ispita.

Priliku da ono što najbolje radi, piše prognoze i prezentuje, dobio je na televiziji Una, na kojoj je od njenog osnivanja. Skoro pa nepogrešivo zna šta se sprema na nebu iznad Srbije i to svaki dan gledate u centralnoj informativnoj emisiji „Una DAN”.

Šta je vremenska prognoza, zašto se dešavaju klimatske promene, neretko i teme iz oblasti astronomije, ekologije, recikliranja i upotrebe održivih izvora energije sve to možete da vidite u njegovim interesantnim prilozima. Moglo bi se reći da je uspešno savladao i sve tajne novinarskog posla.

Posle dve godine televizijskog iskustva - mora da prizna da mu je televizija već ušla pod kožu.