Miso Radaković-1666021843699.webp

Mišo Radaković

Rođen 23. jula 1989. godine u Banjaluci. Diplomirani politikolog za Međunarodne odnose. Kao novinar, prezenter i voditelj počeo je da radi sasvim slučajno. Umesto poziva na intervju za organizatora na televiziji, greškom dobija poziv za intervju za poziciju novinara u informativnom programu. Tako je sve počelo. 

Na lokalnoj televiziji ATV-u, počinje da radi 2012. godine kao novinar u informativnoj redakciji. Nakon godinu dana prelazi na Javni servis Republike Srpske - RTRS gde narednih šest godina radi kao novinar, prezenter i voditelj u informativnom programu. Istovremeno, bio je prezenter i voditelj vesti i centralnog Dnevnika 2, raznih političkih emisija i Jutarnjeg programa. 

U martu 2019. godine odlazi iz medija, ispostavilo se, na kratko. Počinje da radi kao savetnik za medije u Kabinetu potpredsednika Vlade Republike Srpske i ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Na tom poslu se zadržao do avgusta 2022. godine, kada dobija ponudu koju, kako kaže, nije mogao da odbije -  producent/prezenter u redakciji informativnog programa UNA televizije.  

Oženjen je i otac dva sina.