Milijana_UnaTv-1666021779337.webp

Milijana Mićunović

Rođena je u Novom Sadu 6. maja 1997. godine. Nakon završene Gimnazije „Svetozar Marković“ upisuje Filozofski fakultet u Novom Sadu, Odsek za medijske studije. U toku studija, osvojila je prvu nagradu na festivalu studenata novinarstva „On the Record“ u kategoriji – najbolji radijski prilog. 

Na trećoj godini fakulteta počinje da radi na Omladinskom radiju, u sklopu Radio-televizije Vojvodine. Tu je provela godinu dana, nakon čega svoj rad nastavlja na televiziji RTV-a, kao voditeljka studentske emisije „Akademac“. U redakciji za decu i mlade provela je dve godine, nakon čega odlučuje da svoj poslovni put nastavi u informativnom programu.

Od samog ulaska u novinarstvo, informativa je nešto prema čemu je oduvek gajila strast i gde je sebe uvek pronalazila. Logično sledi odluka da karijeru nastavi na regionalnoj Televiziji UNA koja je od samog početka u svom timu imala veliki broj profesionalaca. 

Uporedo sa radom na televiziji, završila je i master studije Komunikologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Takođe, na TV UNA joj se pruža prilika da radi na poziciji voditeljke informativnog programa, ali i da svakodnevno, kao reporterka, donosi najzanimljivije priče iz cele Srbije. U nastavku karijere opredelila se i za dokumentarnu formu kroz emisiju "Gradske priče" na UNA TV.

Emisije: