lejla-1666092805621.webp

Lejla Džin

Rođena u Banjaluci 20. novembra 1985. godine. Samo tri dana nakon završene banjalučke gimnazije, počela je da stiče svoje prvo radno iskustvo kao deo tima Radio-televizije Republike Srpske. Obavljala je poslove novinara u redakcijama: jutarnjeg, zabavnog, informativnog i omladinskog programa. Između ostalog, radila je poslednju sezonu 2008/2009.godine “Omladinski forum “, na poziciji voditelja kao i novinara.

Dok je radila uporedo je i studirala na Fakultetu političkih nauka, koji je završila kao redovan student, smer – novinarstvo. A nakon toga upisala je i master studije.

Radna iskustva stiče i u redakcijama Nezavisnih novina i N1 televizije. Od 2017. godine karijeru nastavlja u redakciji ITC Federalne televizije u Banjaluci, gdje je na poziciji reportera radila sve do 2021. godine.

Novinarski posao radila je isključivo etički, nepristrasno i odgovorno, prateći sva najznačajnija politička i društvena dešavnja, uključujući i reporeterska javljanja sa mesta gotov svih kriznih i bitinih događaja. Posebno mesto u dosadašnjoj karijeri zauzimaju one najljepše priče, tople ljudske priče, a koje su za Lejlu bile i ostale večiti izazov.

Od 2021. godine postaje deo tima UNA TV, gde obavlja posao reportera kao i prezentera informativne emisije Una dan i Una vesti.

Osim ljubavi prema novinarstvu, posebno mesto zauzima i njen hobi, a to je kulinarstvo. I kada stresne terenske situacije koje su sastavni deo novinarske profesije, povremeno začine posao sa rokovima uz dodatak malo muke, tu je kulinarstvo koje za čas posla zasladi i popravi dan.

Emisije: