Jasna Đurović-1666021511889.webp

Jasna Đurović

Poznata novinarka i voditeljka u svojoj karijieri broji veliki broj nagrada. Voli da kaže da novinarstvo bira čoveka, pa je tako i nju sudbinski uzelo pod svoje. Njeni sastavi koje je pisala još u prvom razredu osnovne skole, putovali su širom Srbije i čitala se školskoj deci. Mislila je da je njen poziv trebalo da bude medicina, ali nakon užasnih poplava 2002. godine sve se okrenulo naglavačke. Porodično ostaju gotovo bez svega i mesec dana pred prijemni, odustaje od medicine i sprema se za Fakultet političkih nauka, gde upisuje novinarstvo.

I pored neslaganja roditelja, ne odustaje. Iz Petrovca na Mlavi koji još uvek nosi u srcu, dolazi u Beograd. Kao apsolvent dobija prvu ponudu za posao na tadašnjoj TV Košava i od tog momenta kreće sve uzlaznom linijom. Na prekretnici izmedju 24. i 25. godine prvi put uživo vodi centralnu informativnu emisiju ali uporedno je bila i reporter iste. Godine 2010. želi nešto više i prihvata ponudu sa Prve televizije da radi dokumentarnu emisiju Exploziv. Kao novinar i voditelj učestvovala je u stvaranju Prve. Bila je deo tima koji je kreirao drugu sliku u javnosti, koja se mnogima nije dopala, ali samo zato sto je bila realna.

Ponosna je na činjenicu da je radeći taj posao, kroz priče, skupila više od dva i po miliona evra za bolesne i gladne, da u svojoj karijeri ima troje dece kojima je najdirektnije pomogla da budu živi i zdravi, a bili su u poslednjim fazama bolesti.

Za svoj novinarski rad dobila je mnogo nagrada. Između ostalih 2 grand prix-a i nagradu za novinarsku humanost Đoko Vještica i bar još 15. Završila je i osnovne i master studije i još uvek nije postala doktor, ali kako kaže “možda to bude moj sledeći korak, pa da od medicine imam bar dr”.

U maju 2022. godine prelazi na televiziju Una kao voditelj, urednik centralnih vesti i urednik emisije "Gradske priče".

Emisije: